Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/rameriet.se/public_html/index.php:52) in /var/www/rameriet.se/public_html/artists.php on line 6
« Tillbaka till konstnärer


Tavlor av denna konstnär

Finns tyvärr inga tavlor av denna konstnärer, men kommer att uppdateras så snart som möjligt!

Tomas Lacke

Stockholmsbaserad, självlärd konstnär som presenterade sina första verka verk i officiella sammanhang i slutet av 90-talet. Han var en av initiativtagarna bakom The Getto Gallery, Åkersberga Vårsalong och Outsider Art, och driver idag Galleri Lacke i Åkersberga och företaget Inhead.
Från experiment med en mängd tekniker och material via popart-tolkningar av porträtt på nutidshistoriens kulturikoner har han utvecklats mot en mer renodlad stil av klassiskt oljemåleri med inslag av religiöst bildspråk och tydliga gatukonstinfluenser, samt kombinationer av måleri och skulptur.
Han presenterar idag en mörk, dystopisk världsbild där han lyfter fram det moderna samhällets alla neurotiska baksidor. Mediaberoendet. Självupptagenheten. Den ytliga fixeringen vid att till varje pris synas och höras i rätt sammanhang. Ett samhälle där barn är en accessoar, åsikter en företagslogotyp och personlighet en projektanställning.

Klicka här för PDF